EU forbyder import af iransk olie

Presset mod Iran for at forhindre landet i at opnå atomvåben bliver nu øget yderligere. Europæiske ledere har besluttet at indføre et embargo mod iransk olie fra den 1. juli.

EU Bans Imports of Iran's Oil, Raising Pressure on Tehran
(The Wall Street Journal)

"Our message is clear. We have no quarrel with the Iranian people," the leaders of France, Germany and the U.K. said. "But the Iranian leadership has failed to restore international confidence in the exclusively peaceful nature of its nuclear program. We will not accept Iran acquiring a nuclear weapon."

Jeg hører til dem, der mener, at sanktioner som denne til hver en tid er bedre end at gribe militært ind i landet – vi så hvordan det gik med Iran. Derudover har USA og England en kedelig historik angående involvering i Iran efter kuppet i 1953. Her genindsatte man shah'en og utilfredsheden med hans styre var med til at føre til den islamiske revolution i 1978-79.

Iranerne mener, ikke overraskende, at sanktioner som dette ikke hjælper – men som citatet ovenfor viser, får Frankrig, Tyskland og Storbritannien understreget, at det ikke er det iranske folk, de har problemer med. Denne streg ville være væsentlig sværere at tegne, hvis man valgte at intervenere militært i Iran, a la Irak.

Forbuddet træder først i kraft 1. juli, da de svagere økonomier i EU skal have en chance for at finde nye oliekilder.

 

Følg larslars.dk:

Du kan følge larslars.dk på Facebook, Twitter og som nyhedsbrev.

Hvis du sidder på en mobiltelefon og har Facebook-app'en installeret, kan du åbne larslars.dk-siden: iPhone / Android

 

Lars

Uddannet journalist, elsker at høre musik og skrive - men er i tvivl om kvaliteten af resultatet - og forsøger at kombinere de to her på larslars.dk.

 

One thought on “EU forbyder import af iransk olie

Comments are closed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?