Ny single fra Beach Fossils, 'Shallow'

Jeg er ret glad for Brooklyn-gruppen Beach Fossils (Wikipedia) og har lyttet til dem siden 2010, hvor deres selvbetitlede debutalbum (Discogs) udkom (to be fair: albummet kom i maj, jeg hoppede først på vognen i oktober).

Især musiknetmediet Pitchfork (Wikipedia) har været gode til at hype dem, men det var nu via algoritmerne på Last.fm (Wikipedia), at jeg opdagede dem.

Sidste år, 2011, udgav de EP'en 'What A Pleasure' (Discogs), som jeg synes endnu bedre om en albummet. Dels er guitarlyden klart bedre, dels har de enkelte numre en længere levetid, hvilket naturligvis smitter af på hele EP'en. Derudover tror jeg, at EP-formatet er velegnet til en gruppe, der som Beach Fossils har en veldefineret lyd.

Derfor er jeg også lidt uforstående overfor, at EP'en kun får 2 stjerner hos Soundvenue. Det lyder mest af alt som om, anmelderen blot har hørt nummeret på iPod en dag på vej til skole. Og så misser man lidt, hvordan EP'en faktisk lever længere end albummet.

I den uge, der netop er ved at slutte nu, udgav gruppen så singlen 'Shallow' (Discogs) inkl. b-siden 'Lessons'. Begge numre tager sit afsæt i det eksisterende lydbillede, og stemningen er mere opløftet end på 'What A Pleasure'.

Beach Fossils - Shallow / Lessons

Pitchfork Media skrev følgende, da man anmeldte 'What A Pleasure', der forklarer stemningen på de to foregående skiver – debutalbum og EP:

If Beach Fossils' eponymous debut was the quintessential Brooklyn rooftop party soundtrack for last year, What a Pleasure is what happens when the party gets rained out.

På 'Shallow' er regnen aflyst, og især b-siden 'Lessons' både smager, dufter og føles som sommer. Det lover godt for det album nummer to, som gruppen arbejder på netop i denne stund.

Lad os håbe, at det bringe dem forbi lille Danmark. Jeg er sikker på, der vil blive taget godt imod dem.

Mere Beach Fossils:
Twitter
Pitchfork (her kan du høre begge numre fra 'Shallow')
Facebook
Captured Tracks (deres pladeselskab)

1 kommentar til “Ny single fra Beach Fossils, 'Shallow'”

  1. Pingback: Stream/lyt til det kommende Beach Fossils-album, ‘Clash The Truth’ | larslars.dk

Der er lukket for kommentarer.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?