Jeg har tidligere skrevet om problemerne med Kinas højhastighedstog. Nu viser en undersøgelse, at finanserne i jernbaneministeriet ikke er blevet forvaltet helt efter reglerne.

The report by China's National Audit Office released on Monday outlined evidence that deficient procurement and other practices led to higher costs. In one example, it said an arm of the Ministry of Railways purchased 849 million yuan ($134.3 million) worth of materials from nonbidding suppliers, paying higher prices than those offered by suppliers that won the bids. The report didn't specify by how much in total authorities overpaid for such transactions. It also said 491 million yuan that was intended for demolition and relocation funds had been taken or misappropriated.

Læs mere: 'More Rail Misdeeds Come to Light in Chinese Audit' (The Wall Street Journal)

 

Følg larslars.dk:

Du kan følge larslars.dk på Facebook, Twitter og som nyhedsbrev.

Hvis du sidder på en mobiltelefon og har Facebook-app'en installeret, kan du åbne larslars.dk-siden: iPhone / Android