Canadiske Romeo Dallaire er ingen hr. hvem-som-helst. Han var FNs 'Force Commander' i Rwanda, mens folkedrabet stod på i 1994. Forgæves forsøgte han at få det internationale samfunds opmærksomhed, så verdens ledere kunne gribe ind og stoppe vanviddet.

Det har han skrevet om i bogen 'Shake Hands with the Devil', som jeg i øvrigt kan anbefale – selvom den i visse passager ikke er for sarte sjæle. Men sådan er virkeligheden nu engang altså også.

I december 2011 gav Dallaire, der i dag er senator for Quebec i det canadiske senat, et interview til Huffington Post hvor han ser klare paralleller mellem det, der skete i Rwanda i 1994 og det, der sker i Syrien nu – og det internationale samfunds passivitet dengang og nu.

"The humanitarian side of the argument, just like in Rwanda, isn't priority one. It's down there after 'Is there any oil?' 'What's in it for us?' and 'What are the risks?' So because you still have that inverse in prioritization, you've got elective conflicts: 'Well, we'll go in this one but we won't do that one.'"

Læs hele artiklen hos Huffington Post »

 

Følg larslars.dk:

Du kan følge larslars.dk på Facebook, Twitter og som nyhedsbrev.

Hvis du sidder på en mobiltelefon og har Facebook-app'en installeret, kan du åbne larslars.dk-siden: iPhone / Android