Da John Lennon kom på Spotify

I starten af oktober blev det annonceret, at John Lennon nu var på Spotify. Big stuff. Årsagen var blandt andet Lennons fødselsdag; han ville være fyldt 74 år den 9. oktober. Da jeg læste en opdatering på den officielle John Lennon-Facebook-side, hvor man skrev "throughout October" blev jeg nervøs for, om det nu kun var i oktober måned, man ville kunne høre ham på Spotify; men her den 1. november er han der altså endnu.

Og det er hele baduljen, der er der – inkl. tre opsamlinger: 'Gimme Some Truth' (der indeholder fire skiver), 'Signature Box' (der er en "11-disc boxed set of remastered John Lennon albums and new collections" (kilde)) og 'Power To The People' (der indeholder – kan du gætte det? – hans hits).

Bemærk i øvrigt, at musikken også kan streames på tre andre tjenester – men det er Spotify, der er løbet med al opmærksomheden.

Nu hvor Lennon har været på Spotify en lille måneds tid, tænkte jeg, det kunne være interessant at kigge på Last.fm-siden for ham. (Last.fm er kort fortalt en tjeneste, hvor du kan gemme oplysningerne om den musik, du hører. Det bruger Last.fm så til at anbefale dig musik og koncerter – samt at du kan gå på opdagelse i, hvad dine venner hører. Det er en genial ting, for nu at sige det, som det er. Last.fm er direkte integreret i Spotify og derfor nemt at komme i gang med, også hvis du bruger Spotify.)

Her ser lyttestatistikken for Lennons musik siden maj således ud:

Last.fm-statistik for lytning af Lennon

Der kan vist ikke være nogen tvivl om, at det har givet et boost i lytningen af hans musik, at han kom på Spotify. Og det synes jeg er en rar ting; at formentlig både genopdagelsen og interessen for Lennons musik kan tage sådan et hop opad på grund af en tjeneste som Spotify, hvor der er masser af musik at vælge imellem.

Det interessante, som jeg ikke kan se ud af grafen (men som nogle ansatte hos Last.fm formentlig vil kunne svare på) er så, om der er kommet nye lyttere til. Det har i hvert fald aldrig været nemmere at gå på opdagelse i bagkataloget hos den nok mest kreative beatle.

Endnu mere interessant er naturligvis spørgsmålet: Hvornår kommer The Beatles på Spotify? De kom jo på iTunes i 2010 (læs hvorfor det var en kæmpe ting). Eller hvad med George Harrison (Paul McCartney er der allerede)? Ingen tvivl om, at det er en stor ting, at Lennons musik nu kan streames.

Og hvis du endnu ikke har fået hørt noget af John Lennon eller kun har hørt hans hits, så gør i det mindste dig selv den tjeneste at lytte til de første to albums; 'Plastic Ono Band' og 'Imagine' (der indtog førstepladsen på begge sider af Atlanten).

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?