24 fede albums på Spotify, #4: Joy Division – Closer

Dette er låge nummer 4 i min julekalender:
24 fede albums på Spotify

Jeg holder virkelig meget af dette band. Måske har du læst min forholdsvis hurtige guide til Joy Division – ellers bør du nok gøre det nu; for der er en del ting, jeg ikke vil skrive her, fordi det allerede står i min guide. Og jeg vil i resten af dette indlæg tillade mig at antage, at du har læst guiden :-)

'Closer' er Joy Divisions andet og sidste album, og det blev udgivet i juli 1980 – kort tid efter forsagner Ian Curtis' selvmord (der skete den 18. maj).  Som det fremgår af guiden, er det svært at udpege hvilket af de to albums, der er det bedste (og det er vel streng taget heller ikke nødvendigt, medmindre man laver en julekalender) – og det understreges fint af Wikipedias opsamling af anmeldelser af de to skiver.

Først 'Unknown Pleasures':


Derefter 'Closer':

Tough call.

Men jeg valgte 'Closer', fordi det er så mørkt, tungt, indelukket, og som jeg skrev i min guide:

Derudover havde både bandet og Hannett udviklet lyden til den fulde perfektion, hvilket især kan opleves på numre som 'Isolation' og den minimale 'Heart And Soul'.

Det er et meget stærkt album. Lyt selv:

2 kommentarer til “24 fede albums på Spotify, #4: Joy Division – Closer”

  1. Pingback: 24 fede albums på Spotify, #6: The Smiths – The Queen Is Dead | larslars.dk

  2. Pingback: 24 fede albums på Spotify, #13: New Order – Movement | larslars.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?