7digital kårer årets bedste albums fra 2014 – hør dem her

Så er vi nået dertil på året, hvor det er på tide at udråbe årets det ene og det andet. Den britiske online-musikbutik 7digital har udvalgt deres 10 bedste albums fra året, der gik.

Før jeg begyndte at høre musik på Spotify, købte jeg det på iTunes (hvilket jeg stadig gør i ny og næ), og før det købte jeg min musik hos 7digital. Prisen var okay, og jeg kunne købe det i høj kvalitet (til tider højere end den, iTunes tilbyder/tilbød), men det var ikke det vigtigste.

7digital er nemlig vanvittigt gode til at udvælge musik, som de anbefaler. Derfor er deres opsamling over årets album altid værd at holde øje med.

Desværre indførte 7digital (eller mere sandsynligt; nogle advokater) en begrænsing, der gjorde, at jeg som ikke-UK-indbygger var nødt til at bruge den særlige EU-udgave af 7digital. Det betød, at der var en lang række albums, jeg ikke kunne købe – og det gad jeg ikke. Så jeg skiftede til iTunes.

Men jeg følger stadig med i 7digitals anbefalinger, og hvis de en dag får problemer med at få forretningen med digitalt musiksalg til at løbe rundt, vil jeg stå klar til at betale penge for deres anbefalinger.

Du kan se deres 10 bedste albums fra 2014 her »

Jeg har også omsat listen til en Spotify-playliste:

Umiddelbart er det kun Alvvays, jeg har hørt i forvejen – hvilket er et godt tegn. For så har jeg masser af lytning foran mig.

 

Men hov! Hvor er…

Der er dog to albums, jeg synes, mangler i listen. For det første debutalbummet fra britiske Jungle – albummet har samme navn som duoen:

Lidt pudsigt er det, at jeg faktisk opdagede Jungles soul-vibede elektronik hos netop 7digital, hvor man også kan købe albummet – i delikat 320 kbps kvalitet.

Lad os lige tage tre smæklækre videoer fra 'Jungle'-albummet (i den rækkefølge, de optræder på albummet):

 

Et andet album, jeg savner, er album nummer fire med Bombay Bicycle Club (som vi har været forbi i min julekalender). I februar udgav de det imponerende 'So Long, See you Tomorrow', hvor de fastholder deres position som et af de nutidige bands, der er absolut bedst til at holde niveauet højt.

Fra det album kan vi tage 'Luna', hvor den britiske sangerinde Rae Morris (fed stemme!) medvirker:

 

…og vi kan lige nuppe singleforløberen ('Carry Me') med – der er smæk på:

 

Sangen er i øvrigt også blevet lavet som en interaktiv video, hvor du kan styre kameravinkel og bevægelser.

Lyt til hele albummet på Spotify:

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?