Hvordan The B-52's fik John Lennon i studiet igen

I 1979 udsender den amerikanske new-wave-gruppe The B-52's deres debutalbum, med samme navn som gruppen:

I foråret året efter er John Lennon på ferie på Bermuda sammen med sin søn Sean.

Her er, hvad der ifølge Atlanta Magazine, sker en aften:

In Bermuda, an assistant dragged the reclusive ex-Beatle to Disco 40. Upstairs, a DJ was spinning the club’s namesake musical genre. But the downstairs bar was dedicated to New Wave, where “Rock Lobster” by The B-52’s was playing.

Det, John Lennon hører, er dette:

Rolling Stone har også skrevet om episoden. Det samme har Songfacts.com.

Lennon har ikke gjort noget ved musikken siden udgivelsen af 'Rock 'n' Roll' tilbage i 1975, hvorefter han beslutter sig for at være fuldtidsfar for Sean.

Men da han hører 'Rock Lobster', sker der noget i ham. Skrigene på sangen minder ham om Yoko Onos stil (ifølge Songfacts.com var skrigene faktisk inspiret af Yoko Ono), og han er overbevist om, at hendes indflydelse på populærmusikken nu er nået igennem, og at verden atter er klar til John og Yoko. Atlanta Magazine skriver:

"I said, 'That's Yoko!,'" Lennon recalled that fall in an interview with the BBC. "I thought there were two records going at once or something. Because it was so her. I mean, this person had studied her. I thought, 'Get out the ax and call the wife!' I called her and I said, 'You won't believe this, but I was in a disco and there was somebody doing your voice. This time, they're ready for us!"

Lennon and Ono had discussed the idea of recording together again, creating an album as a team. After his trip to Disco 40, the musical floodgates opened and in short order, Lennon wrote "(Just Like) Starting Over," "Woman," "Watching the Wheels," "Beautiful Boy," and others. He would play them on the phone to Ono, who would go off and write a response song and play it for him in a subsequent phone call. This is how Double Fantasy’s “heartplay” he said/she said theme emerged.

Så for første gang i fem år går Lennon altså atter i gang med at skrive musik, og den boblende kreativitet bliver til de to albums 'Double Fantasy' (der udkommer tre uger før hans død) og 'Milk and Honey' (som Yoko får udgivet i 1984, fire år efter Lennons død). Uden 'Rock Lobster' var de albums måske aldrig blevet udgivet eller sågar skrevet.

…og nu vi er ved The B-52's, så snyd ikke dig selv for '52 Girls' fra samme album:

Albummet er i øvrigt også på Spotify. Søg på spotify:album:12VA2YU00J4mlFteLGQjLZ – eller lyt lige her:

Opdatering:
På Twitter byder Søren Aaes ind med lidt bonusinfo om The B-52's:

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?