Stan Hubbs og 100 andre mærkelige albums på Spotify

Det er altid sjovt at tracke vejen hen til en kunstner eller en sang, man har opdaget.

I dette tilfælde starter historien ved pladeselskabet Captured Tracks, som jeg opdagede, fordi de udgiver Beach Fossils, som jeg lytter meget til. Jeg har skrevet mere om både Beach Fossils og Captured Tracks i et gæsteindlæg, jeg fik lov at skrive hos bloggersbychoice.dk, 'Beach Fossils, et lille epi-center af kreativitet'.

Captured Tracks har en Spotify-playliste kaldet 'On Rotation in the CT Shop', som består af – you've guessed it – musik, der spiller i deres fysiske butik i Brooklyn, New York. Lyden bærer præg af pladeselskabets profil. Det er primært US-indie og britisk musik fra 1980'erne eller start-1990'erne, i hvert fald de ting, jeg er faldet over og/eller har tjekket op på. Listen bliver opdateret hyppigt, så der er masser af god musik at opdage – men det kræver også, at man følger med.

For nogle måneder siden falder jeg over dette nummer på listen:

Da nummeret kommer på, tager jeg mig selv i at nikke til nummeret og groove med, og jeg beslutter derfor at tjekke lidt mere ud om det og kunstneren. Og sikke en historie, der lå og ventede.

Historien om albummet er beskrevet i dette blogindlæg på The Guardians musikblog. Kort fortalt kan det opsummeres således

A committed stoner retreats to a cabin among the California redwoods and commits to tape a psych-sludge masterpiece

Læg dertil, at Hubbs angiveligt er en af de få, der er død af en 'weed overdose'. Det er et fedt album, fordi det kommer så vidt omkring og dog alligevel formår at holde en rød tråd. Det har tydeligvis været sjovt at indspille – and it shows.

Albummet var ved at gå tabt da pladeselskabet Companion Records faldt over det i en 'junk shop' og pronto pressede 500 eksemplarer. Albummet har nu også fundet vej til Spotify:

100 andre af den slags, tak
The Guardian-blogindlægget er i øvrigt en del af en serie af indlæg med titlen '101 strangest records on Spotify', og hvis ikke dét giver en lyst til at gå på opdagelse, så er der formentlig intet, der gør.

Nu kan det være lidt trivielt at klikke rundt på en blog, hvis man bare gerne vil høre musik, så heldigvis er der en Spotify-bruger, der har samlet samtlige 101 albums på en liste. Vi siger mange tak til vedkommende – om det er Rob Fitzpatrick, der har skrevet blogindlægget, skal jeg ikke kunne sige. Listen finder du herunder – du kan også finde den ved at søge på

i Spotify.

Og så er Stan Hubbs-albumcoveret bare fantastisk:

Coveret til Stan Hubbs – Crystal

1 kommentar til “Stan Hubbs og 100 andre mærkelige albums på Spotify”

  1. Pingback: Mærkelige ting på Spotify: Dyrk yoga til Oasis | larslars.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?