En idé til dig og dine venner: Playliste-aften

Tilbage i 2010 var jeg til koncert på Lille Vega sammen med nogle venner. Jeg mener, vi havde hørt Delphic, eller Two Door Cinema Club – det er heller ikke det vigtige.

Efter koncerten diskuterede vi det evige problem: Musik til fester. Hvordan løser man det? Det er især en udfordring i vores vennekreds, hvor rigtige mange af os hører rigtig meget musik og derfor naturligvis gerne vil spille det for vores venner. Vi kom op med en elegant løsning, og vi har været så glade for den lige siden, at jeg vil dele den med alle, der måtte læse dette blogindlæg.

Regler
Reglerne er simple: I finder en aften at mødes. Aftenen har et tema (eller i sjældne tilfælde flere), og hver gæst har en playliste med på syv numre, der passer til temaet. Tallet syv er vigtigt: En liste er på syv numre; no more, no less.

Temaet aftaler man inden aftenen, så alle har tid til at forberede sig. Vi har for eksempel haft temaer som 'Det er dansk, det er dejligt' (spil dansk) og 'Bedste koncerter'. Når man spiller sin playliste, kan man enten vælge at præsentere hele listen inden – eller at præsentere den et nummer af gangen. Det sidste er klart det hyggeligste. Her er det vigtigste, at man ikke direkte siger, hvilket nummer, de andre skal høre. Så introduktionen skal være appetitvækkende – uden at sælge hele varen :-)

Der er ingen regler for den rækkefølge, I spiller jeres lister i, udover at man selvfølgelig hører én liste ad gangen. Vi plejer at være gode til at snakke om, hvor meget "fest", der er over vores lister. Så starter vi med den, der har den mindst festlige liste og slutter med den, hvor vi er centimeter fra at have et dansegulv. Men rækkefølgen kan selvfølgelig også findes ved lodtrækning.

Værtstjansen kan gå på tur – men sørg for, at der er bare nogenlunde lyd hos den af jer, der holder aftenen. Reklamen har ret: "Bad sound kills good music". Og så er det også en god idé, at I er i nærheden af noget internet til Spotify etc.

For nylig havde vi i vores playliste-kreds en 'reunion'-aften, hvor vi hver især gav hinanden et tema (ellers har vi altid kørt med kun ét tema for alle) – hvem der skulle give hvem et tema blev fundet igennem lodtrækning. Jeg fik temaet 'Bedste cover-versioner' (dem jeg synes, er de bedste cover-udgaver), og min liste var denne (originalkunstner i parentes):

  1. Johnny Cash – Hurt (Nine Inch Nails)
  2. José Gonzáles – Heartbeats (The Knife)
  3. George Harrison – If Not For You (Bob Dylan)
  4. The Byrds – Mr. Tambourine Man (Bob Dylan)
  5. Billy Paul – Your Song (Elton John)
  6. Soft Cell – Tainted Love (Gloria Jones)
  7. The Beatles – Twist And Shout (Isley Brothers)

Spred budskabet
Fra starten af var playliste-aftenerne tænkt som en slags 'franchise', som andre kunne føre videre i deres vennekredse. Det er et håb, vi aldrig har opgivet (måske kunne man endda samle op på aftenerne på et fælles website..?). Så hvis du har fået lyst til at holde en eller flere playliste-aftener med dine venner, så sig lige til, ikke? :-)

Jeg vil næsten garantere, at I får nogle sjove aftener.

Foto: Kristian Niemi / Flickr

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?