Lyder som: Cut Copy – Take Me Over og Fleetwood Mac – Everywhere

Du kender det garanteret: Du hører en sang og tænker "det der…det har jeg da hørt før!".

Sådan havde jeg det for nylig, da jeg begyndte at høre Fleetwood Mac (bedre sent end aldrig – indsæt eventuel din egen thumbs up/down her) og deres 'Everywhere':

Sangen er fra albummet 'Tango In The Night', der udkom i 1987:

Fleetwood Mac – Tango In The Night

I timer og dage gik jeg rundt og nynnede det for at finde ud af, hvor det kom fra. Det var især guitar-lyden i starten (der dukker op igen senere i sangen) i kombination med bassen, der satte mine tanker i gang.

Efter en del nynnen, soul-searching og stille dans på stedet, fandt jeg svaret. Det er 'Take Me Over' med australske Cut Copy (fra albummet 'Zonoscope' fra 2011):

Det er især i begyndelsen af begge sange, ligheden er stor.

Der er også andre, der har lagt mærke til det, blandt andet skriver Michael Cragg på The Guardians musik-blog:

Opening with a rush of synths and a bassline cribbed from Fleetwood Mac's Everywhere, singer Dan Whitford's soft delivery floats over various 80s pop flourishes (including padded drums) before the song morphs into Paul Simon's You Can Call Me Al. A sophisticated, if cheesy, pop masterclass.

Også på allthingsgomusic.com har de fat i ligheden:

But as Whitford surely won’t deny, Fleetwood Mac continue to show up in their sound, and in much less obvious form than a direct sampling. The bass line of the band’s recently released single “Take Me Over” bares a strong resemblance to the low-frequency bounce of Fleetwood Mac’s “Everywhere” off their album Tango In The Night.

Her mener man også at spotte dele af 'Down Under' af Men At Work. Jeg tilføjede faktisk den til min nytår-playliste i Spotify (det er rart at være i god tid), da jeg kom i tanke om Cut Copy-nummeret. Så måske er der noget om det.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?