24 fede albums på Spotify, #15: Wild Beasts – Two Dancers

Dette er låge nummer 15 i min julekalender:
24 fede albums på Spotify

Som det første: Lyt lige til åbningsnummeret fra dette album, og lad den bare køre, mens du læser videre:

Det er dejligt, ikke sandt? Jeg elsker det fede vibe i nummeret og hvordan, det bare bygger og bygger i starten. Nummeret er opkaldt efter 'Gunpowder Plot' [Wikipedia], hvor blandt andet Guy Fawkes forsøgte at sprænge parlamentet i luften. Det er det forsøg, der bliver refereret heftigt i filmen 'V for Vendetta' [Wikipedia].

Jeg opdagede første gang Wild Beasts tilbage i starten af 2010, da en ven anbefalede dem til mig (Annette, hvis du læser med: tak, for pokker!!). Det nyeste album med dem på det tidspunkt var 'Two Dancers', som sidenhen er blevet det album, jeg har hørt suverænt mest med dem. De andre skulle også være gode (især det nye, siger hende, der anbefalede mig dem oprindeligt), men dem har jeg ikke nået endnu. Og det er jo også lige meget, for det er 'Two Dancers', det skal handle om her.

Jeg har svært ved at pege på en enkel favorit på albummet, fordi der er så mange gode numre på, men 'Hooting & Howling' er et meget godt bud:

Men det er totalt umuligt at udråbe en yndling. Da jeg hørte albummet tidligere i dag, var det 'We Still Got The Taste Dancin' On Our Tongues', der blev hængende hos mig, og som jeg gik og sang det næste lange stykke tid:

En af de ting, jeg altid har holdt meget af ved netop dette album er vokalerne. De er sindssygt gode. Tjek blot denne live-i-studie-udgave af 'Two Dancers' (del 1, der er to dele på albummet):

I del 2 af 'Two Dancers'-sangen bliver der sunget "Do you want my heart between your teeth?". Den sætning er blevet brugt som biografi-tekst på Twitter af den britiske sangerinde Ellie Goulding (@elliegoulding), og hun har haft den lige så længe, jeg har kan huske – også dengang hun havde lidt mere integritet og ikke rendte rundt i BH…

Nu vi er ved live-optagelser, så tag lige en live-udgave af 'This Is Our Lot' med:

Den 10. december 2011 gav Wild Beasts koncert på Lille Vega, og det var en magisk aften. Jeg husker stadig koncerten og den fantastiske stemning; det står for mig som en af de bedste koncerter, jeg nogensinde har været til. ALT sad bare i skabet.

Hvis du har lyst til at 'opleve' Wild Beasts' live, så tjek denne koncert fra 7. august 2009 (hvor 'Two Dancers' stadig var spritnyt), som gruppens pladeselskab, Domino, har lagt op:

Det er 50 minutter well spent. Og læg mærke til, hvor godt, de lyder. Jeg er stadig imponeret og håber, jeg kan komme til koncert med dem igen på et tidspunkt.

Fun fact: Den aften, hvor de gav koncert, var der også el clásico (FC Barcelona mod Real Madrid)- og dem, der ved, hvor stor FC Barcelona-fan jeg er, ved også, at der skal noget til at lokke mig væk fra det (Barça vandt 3-1). I forbindelse med koncerten blev der optaget et par videoer, hvor gruppen synger live og spiller akustisk i…en godselevator:

En anden gang, jeg har været til koncert under en vigtig FC Barcelona-kamp var Champions League-finalen i 2009 (som catalanerne også vandt). Den koncert var med canadiske Junior Boys – som pudsigt nok har remixet åbningsnummeret fra 'Two Dancers':

Nej, det er ikke noget fantastisk remix.

Alternativt kan du bruge 43 minutter på at lytte albummet igennem – det kommer du ikke til at fortryde. De der albums, man ville ønske, man kunne høre for første gang igen? Sådan har jeg det med 'Two Dancers'. Hvis du endnu ikke har hørt det, så er jeg misundelig på dig.

1 kommentar til “24 fede albums på Spotify, #15: Wild Beasts – Two Dancers”

  1. Pingback: 24 fede albums på Spotify, #18: Phoenix – Wolfgang Amadeus Phoenix | larslars.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?