24 fede albums på Spotify, #2: Jefferson Airplane – Surrealistic Pillow

Dette er låge nummer 2 i min julekalender:
24 fede albums på Spotify

Uh, dette album er en fornøjelse at lægge på listen. Det er en af de helt vigtige plader fra 'Summer of Love' tilbage i 1967 og er et af de tidlige albums indenfor psykedelisk rock.

De to mest kendte sange fra albummet er 'Somebody To Love' og 'White Rabbit':

Nogle vil sikkert (gen)kende 'Somebody To Love' fra Jim Carreys strålende karaoke-præstation i 'The Cable Guy' fra 1996:

(Referencen er i øvrigt fuldendt, idet Jim Carrey ved 2:40 siger "It's the Summer of Love, baby".

Ironisk nok havde forsanger Grace Slick begge sange (der er Jefferson Airplanes to største hits) med fra sin tidligere gruppe, The Great Society.

Begge sange kan faktisk høres i deres originale udgaver sammen med andre The Great Society-sange på Spotify – og vi kan nok hurtigt blive enige om, at Jefferson Airplane-versionerne er klasser bedre…

…selvom 'White Rabbit' er et mindst lige så stort syretrip i originalen. Jefferson Airplane sneg brugte i øvrigt referencer til 'Alice in Wonderland' til at snige sangen, der i høj grad handler om stoffer, forbi censuren som en af de første.

Lyt til hele albummet (og læs mere om det på Wikipedia), der jo selvfølgelig er meget mere end bare to hits (men bemærk, at det kun var de første 11 numre, der var på det oprindelige album – resten er tilføjet i en 2003-genudgivelse):

Men snyd for alt i verden ikke dig selv for de to mono-versioner af 'Somebody To Love' og 'White Rabbit', der ligger sidst på albummet.

2 kommentarer til “24 fede albums på Spotify, #2: Jefferson Airplane – Surrealistic Pillow”

  1. Pingback: 24 fede albums på Spotify, #11: Love – Forever Changes | larslars.dk

  2. Pingback: 24 fede albums på Spotify, #14: The Zombies – Odessey and Oracle | larslars.dk

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?