24 fede albums på Spotify, #22: Air – Moon Safari

Dette er låge nummer 22 i min julekalender:
24 fede albums på Spotify

Der er kun to dage efter i dag til juleaften, og hvis du ikke allerede er ved at være nede i gear, kan du lade franske Airs debutalbum fra 1998 hjælpe dig.

Jeg opdagede Air for første gang, da denne spøjse (meget franske) video tonede frem på MTV tilbage i 1998 (det var dengang M'et i MTV stod for 'music'):

Jeg gik ind i den lokale Fona, der nærmest sensationelt havde 'Sexy Boy'-singlen stående (det siger lidt om det vindue mod Frankrig, Daft Punk havde åbnet med 'Homework' året før, da de startede 'den franske bølge').

Flere år senere (2001) spillede jeg 'Sexy Boy' for min daværende kæreste – Air havde fået et revival der på grund af udgivelsen af deres næste album, '10.000 Hz Legend' (i mellemtiden havde de stået for soundtracket til filmen 'The Virgin Suicides', instrueret af Sofia Coppola). Hun beskrev musikken som "dunkel", hvilket var et pudsigt ord at bruge, når nu den ene halvdel af duoen hedder Jean-Benoît Dunckel (den anden hedder Nicolas Godin).

Senere det år (Last.fm fortæller, at det var den 15. september) så vi Air live i Store Vega, hvilket var en virkelig god koncert. Det var overraskende, hvor meget gang, der var i numrene – jeg husker det som om, 'Sexy Boy' virkelig blev disco'et op. Fedt.

Til koncerten varmede Sebastian Tellier op – og det eneste, jeg egentlig lige husker, er, at han havde en kvinde med, der spillede theremin.

'Sexy Boy'-singlen indeholder også et fint lille remix, som Étienne de Crécy har stået bag:

Den næste single fra 'Moon Safari' var 'Kelly Watch The Stars', hvor videoen indeholder en kvindelig bordtenniskamp:

Bemærk at sangen her er en anelse anderledes end albumversionen. Der er blandt andet dukket en akustisk guitar op, og opbygningen i nummeret er også forskellig fra den, man finder på 'Moon Safari'.

Tredje og sidste single (og dermed 'hit') fra debutalbummet er den smukke 'All I Need', som den amerikanske sangerinde Beth Hirsch medvirker på:

Parret der medvirker i videoen var også sammen i virkeligheden – men er siden gået fra hinanden, kan man læse på sangens Wikipedia-artikel.

Hirsch synger også på 'You Make It Easy' fra samme album:

Et nummer, jeg holder særligt meget af, er 'Talisman'. Den er perfekt, når man bare ligger på sofaen og lader alt passere og nærmest bare være…lige meget.

Jeg tror egentlig, at jeg tænker mere på et nummer som 'Talisman' end på for eksempel 'Sexy Boy', når jeg kommer i tanke om 'Moon Safari'-albummet, der bare var noget helt særligt, da det kom ud.

Ja, 'Talisman' eller 'La Femme D'Argent' (fransk for 'Sølvkvinden'), som åbner albummet i en dejlig afslappet stil:

Hvis du endnu ikke kender albummet, har du her en oplagt chance – og til at danne dig dit eget indtryk og måske endda finde din egen favoritsang blandt de 10 små diamanter, 'Moon Safari' består af:

I  morgen tager vi endnu et fransk album…

 

Husk: Du kan følge larslars.dkFacebook, Twitter, e-mail eller som RSS-feed

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?