24 fede albums på Spotify, #3: Foals – Antidotes

Dette er låge nummer 3 i min julekalender:
24 fede albums på Spotify

Min vej til dette album fra 2008, der er Foals' detbutalbum (læs eventuelt om det på Wikipedia), går faktisk via efterfølgeren 'Total Life Forever' fra 2010. En daværende kollega (Peter Elsnab, der var med til at starte og nu drive den fantastiske musikblog Bloggers By Choice) anbefalede, at jeg lige tjekkede deres debutalbum ud, efter jeg havde anbefalet ham Total Life Forever.

Og sikke et album, jeg fandt. Hvis 'Antidotes' er en modgift mod noget, må det være kedsomhed og dårlige fester. Genren bliver kaldt 'math rock', og beskrives på Wikipedia således:

(…)  a rhythmically complex, often guitar-based, style of experimental rock and indie rock

Nyd blot, hvordan albummet åbner med 'The French Open':

…og bliver fulgt op af den eksplosive 'Cassius':

Min personlige favorit på albummet er 'Olympic Airways', som jeg altid sørger for at have med mig på farten, når vinter bliver til forår. Det giver bare god mening. Og skønt videoen kan virke lidt mærkelig, så indfanger den stemningen rigtig godt, synes jeg.

Og vi må ikke glemme 'Two Steps, Twice'.

Bemærk, hvordan der omkring de 1:50 er en klar guitar-reference til 'The Forest' med The Cure.

Anyway, lyt til hele albummet – og hvis du undervejs kan undgå at bevæge dig lidt rundt eller sågar at vippe med den ene fod, er du et koldt, koldt menneske :-)

Bonus
Og vi kan lige nå et bonusnummer, nemlig 'Hummer', der udkom som single inden 'Antidotes' blev udgivet:

Så er der sgu fest, folkens!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?