24 fede albums på Spotify, #7: Autechre – Incunabula

Dette er låge nummer 7 i min julekalender:
24 fede albums på Spotify

I går havde vi en fest med The Smiths, men i dag er det søndag (den første af slagsen i denne julekalender), derfor skal vi lige have noget at falde ned på. Og for at finde en af mine favoritter til netop det, rejser vi lidt over 21 år tilbage i tiden, til november 1993.

Her udgiver den engelske elektronikduo Autechre deres debutalbum 'Incunabula' på det skotske pladeselskab Warp, der også har blandt andet

i deres line-up.

Albumtitlen og selve albummets væsen passer godt sammen (fra Wikipedia-artiklen):

Incunabula is a Latin word, the plural of incunabulum, the term used for printed books published prior to 1501; or more generally for something in its infancy or early stages of development.

Sean Booth and Rob Brown have claimed that Incunabula, rather than a deliberate attempt at an album, is actually a compilation made by Warp right after they were signed.

Du kan få en rigtig god introduktion til albummet ved at læse AllMusics anmeldelse (selvom de nævner det som noget, der kan bruges på dansegulvet – det tvivler jeg på).

'Basscadet' blev den eneste single fra albummet, men min yndling derfra har nu altid været 'Bike':

Og jeg synes, 'Eggshell' har noget dejligt hypnotisk over sig – især fra 3:47, hvor den lyse synth kommer på og videre, da resten af mixet bliver bygget op igen. Senere bliver synth'en taget af igen for at vende tilbage omkring de 6:24.

Sæt hele albummet på og giv dig til at gøre noget andet; gør rent, vask op eller plej tømmermændene.

(Og ja, det er lidt sært. Så hvis det ikke er noget for dig: Spring over og glæd dig til i morgen, hvor vi tager hul på en ny uge og tager på en tur til 1971 og et af de absolut bedste albums, der overhovedet findes på Spotify.)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?