Bog-tip: Stephen King – 11/22/63

Du har måske hørt om Stephen Kings '11/22/63' (Wikipedia om bogen) fra 2011, på dansk har den titlen '22.11.63', da vi og USA har forskellige datoformater.

Den handler om læreren Jake Epping, der via en ven, Al, får kendskab til en portal, der gør det muligt at rejser tilbage til 1958. Da Al er forhindret, giver han Jake den opgave, at han skal udføre Als store drøm; at forhindre mordet på John F. Kennedy den 22. november 1963.

Jeg vil ikke skrive så meget mere andet end, at du bør læse bogen, hvis du godt kan lide bøger, der indeholder både spænding, en anelse mystik, historiske begivenheder og er drøn-velskrevne. Jeg havde til tider lidt svært ved at 'connecte' med personerne i bogen, mens ikke desto mindre er det et imponerende værk – og den enorme mængde research, der ligger bag, er overvældende. King forsøgte at gå i gang med projektet tilbage i 1972, men der var ikke tid ved siden af jobbet som lærer.

Så betragt den som anbefalet. Jeg har talt med folk, der har læst den i den danske oversættelse. Uden selv at have prøvet det vil jeg dog fraråde det. Der er flere steder, hvor King bruger amerikanske dialekter (for eksempel at "pie" bliver udtalt "pah") – det kan man selvfølgelig godt nyde historien uden, men det giver bare en bedre læseoplevelse at læse bogen på det tiltænkte sprog uden, at den slags er forsøgt oversat.

Forsiden på bogen.
larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?