Tip: Communions – dem skal du holde øje og øre med

I går fredag var jeg til koncert med det københavnske band Communions, der spiller en blanding af post-punk og indie (et meget bredt ord, men jeg mangler lige et bedre). Deres lyd minder mig rigtig meget om lyden fra de starten og midten af de britiske 1980'ere.

Communions kommer fra samme 'kuld' som blandt andet Iceage og Lower, da de øver og bevæger sig i miljøet omkring Mayhem i Københavns Nordvest-kvarter.

Det er ikke så lang tid siden, jeg opdagede gruppen, men jeg kommer helt sikkert til at lytte mere til dem. Deres første udgivelse er EP'en 'Cobblestones' (som dog ikke er det med dem, jeg dyrker mest), og den kan høres på blandt andet Spotify og SoundCloud:

https://soundcloud.com/poshisolation/sets/communions-cobblestones-7

Coveret til 'Cobblestones'

Det velansete britiske musikmagasin NME gav EP'en karakteren 8 ud af 10 – og sammenligner blandt andet Communions med Manchester-bandet The Stone Roses [Wikipedia]. Pitchfork har også rost et af numrene fra EP'en:

The four-piece Communions share a practice space and tattered sense of fervor with Iceage and Lower, but they can't be drinking from the same water: Communions' earnest spirit has so many streaks of sun cracking through that it feels almost surreal within the context of Posh Isolation's traditional bleakness.

Gruppens anden – og pt. seneste – udgivelse er dobbeltsinglen 'So Long Sun / Love Stands Still' – og det er primært de numre, jeg har lyttet til. Især 'So Long Sun':

Communions – So Long Sun by Tough Love

Lyt til lige til starten – det minder så meget om The Stone Roses, for eksempel til deres fantastiske 'I Wanna Be Adored' fra 1989:

Nu vi har fat i dem, så tager vi lige 'Waterfalls' med:

Tilbage til Communions. Sang 2 på singlen ('Love Stands Still') følger mønstret fra 'So Long Sun'; en blid, luftig start – og så stiger intensiteten. For nyligt blev der lavet en video til nummeret, som er…som man kan forvente (ikke at det nødvendigvis er dårligt):

Jeg er dog endnu mere spændt på det, der er på vej fra dem. For nylig faldt jeg over denne optagelse af deres 'Summer's Oath' på YouTube – det lyder ")(#=(!")!")!=€ godt!

For fanden, altså. Det er fedt. Jeg har spillet så meget luftguitar til det nummer.

Netop guitarlyden på det nummer minder mig om, da Beach Fossils gav koncert på Stengade i maj 2013, og lukkede deres punk-energi-hjerter ud af boksen. Og Communions lyder da også i høj grad som noget, der kunne være udgivet på Captured Tracks, der udgiver Beach Fossils, DIIV, Wild Nothing etc.

Jeg synes også, jeg hørte nogle nye ting fra Communions til koncerten i går, hvor de virkelig lod bassen fylde meget i lydbilledet – det lover altsammen godt. Vi glæder os til de kommende udspil fra d'herrer.

(I øvrigt, hvis du en dag skal til koncert i Bremens barområde, som jeg var i går: Lad være med at gå helt op foran (selvom det er det fedeste sted at være). Der er lyden alt for høj og nuancerne i musikken fortaber sig i larm. Stil dig i stedet lidt foran lydmandens pult, midt for – der er lyden virkelig god. I hvert fald hvis det er samme lydmand, som i går, der er på arbejde – og han ikke er blevet bedre.)

1 kommentar til “Tip: Communions – dem skal du holde øje og øre med”

  1. Pingback: Nyt fra Communions, 'Out of My World' – og en EP er på vej | larslars.dk

Der er lukket for kommentarer.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?