Track-tip: The Charlatans – The Only One I Know

Jeg tror, jeg elsker alt ved dette nummer med The Charlatans [Wikipedia]. Starten, slutningen og alt imellem. Lyden, vokalen, bassen, orglet – og selvfølgelig guitar-soloen.

Sangen ligger på albummet 'Some Friendly' [Wikipedia] fra 1990, som jeg desværre ikke har hørt nok…endnu.

 

Jeg fik sangen anbefalet af en kollega, da jeg skulle spille musik til en hyldest fest til musik fra Manchester og Madchester-genren [Wikipedia]. Jeg spillede den også en anden gang, hvor jeg vendte plader på Loppen, efter nogle af mine venners band havde spillet. Lydmanden, eller hvad han nu var, der ellers havde været rimelig påpasselig med, at jeg ikke skulle spille for højt, kom op og råbte "yeeeeaaahhhh" og så noget, jeg ikke kunne høre – for derefter at skrue betragteligt op for lyden. Det er bare et fedt nummer.

Dele af teksten stammer fra 'Everybody's Been Burned' med amerikanske The Byrds [Wikipedia]:

Den ligger på deres 'Younger Than Yesterday'-album [Wikipedia] fra 1967, som jeg til gengæld har hørt en del – og kun kan anbefale. Bevares, du finder muligvis ikke nogle af deres store hits der, men pladen er helstøbt – og nok deres bedste album.

 

Hvis du godt kunne tænke dig at høre en mere funky udgave af 'The Only Know I Know, så har Mark Ronson (med vokalhjælp fra Robbie Williams) dit fix:

Det er faktisk et ganske hæderligt cover, synes jeg – selvom jeg naturligvis foretrækker originalen :-)

Tjek mine andre track-tips »

Husk: Du kan følge larslars.dkFacebook, Twitter, e-mail eller som RSS-feed

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?