Fest på video: New Order live i Berlin i 2012

Jeg elsker New Order [Wikipedia]. Og i øjeblikket har de fået (endnu) et revival i min musiklytning. Det blev sat i gang af, at jeg havde besøg af en ven for nogle uger siden, hvor vi begyndte at sætte New Order-plader på ('Movement' [Wikipedia] og 'Power, Corruption & Lies' [Wikipedia]).

For nylig faldt jeg over denne live-optagelse med gruppen optaget i Berlin i 2012, og man må sige, at de er "still going strong", for nu at bruge en slidt kliché:

Bemærk, at det kun er en del af koncerten, der er lagt op – tjek den fulde setliste. Så selvom vi bliver snydt for

  • 'Bizarre Love Triangle',
  • 'Crystal' (det bedste comeback-nummer, jeg nogensinde har hørt) og
  • 'Isolation' (et af mine yndlingsnumre med Joy Division – forgængeren til New Order, læs min introduktion),

er der stadig masser af guf i live-videoen.

Fem otte seks

Det, der overrasker mig mest er dog nok '5 8 6', der findes på netop 'Power, Corruption & Lies'-albummet. Den er virkelig blevet clubbet op. Nummeret startede egentlig som den 22 minutter (!) lange 'Video 5 8 6' [Wikipedia]. Som du kan høre på især trommesporet er vi her på den lydbølge, der førte til gruppens største hit, 'Blue Monday' [Wikipedia].

Hvis du er på Spotify må du ikke snyde dig selv for hele det album:

Det første New Order-album ('Movement', som jeg havde med i min julekalender) danner den perfekte bro mellem Joy Division og New Order, mens 'Power, Corruption & Lies' indvarsler det, der siden blev til New Order-lyden.

Næste gang, du holder fest, så bed dine venner om at dukke op en time før. Så har I et kvarter til at hilse og åbne øllerne og tre kvarter til at rocke rundt til New Order live i Berlin. Ellers så sæt den på lige inden, I skal i byen. Det er i hvert fald min plan.

Du kan også snuppe en anden New Order-koncert fra 2012, som er på Spotify – deres optræden på 'Bestival' i 2012:

Også her lyder '5 8 6' bare bithin' godt.

Morris the Machine

Og nyd lige Stephen Morris' [Wikipedia] trommespil, manden er en maskine. Især ved 7:38, hvor han sætter '5 8 6' i gang. Morris er i øvrigt det eneste New Order-medlem, der har haft sit ansigt på et af gruppens albums-covers – 'Low-Life' fra 1985 [Wikipedia].

Den plade (der fuldender New Orders metamorfose fra Joy Division-post-punk til New Order-dance-rock) fyldte i øvrigt 30 år i fredags – nyd den:

På Spotify er der ikke noget billede på cover'et, så Morris' ansigt får du lige her:

Coveret til New Order – Low-Life

 

Jeg var så heldig at se New Order på Roskilde Festival i 2002. Ooog her er setlisten fra den koncert.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?