Nyt The Chemical Brothers-album 'Born In The Echoes' 17/7 – lyt til 'Sometimes I Feel So Deserted' nu

Det er altid en stor ting for mig, når der kommer nyt med The Chemical Brothers. Deres seneste rigtige album er 'Further' [Wikipedia] fra 2010, og i 2011 lavede de soundtracket til filmen 'Hannah' [Wikipedia].

Men…. NU er der nyt igen!!

Igennem de seneste måneder har der været hints om, at de var tilbage i studiet og for nogle dage siden smed de et cirka 20 sekunder langt video-klip ud på sociale medier – senere med en besked om at lytte til BBC Radio 1 om aftenen:

Sidenhen har de opdateret header-billedet på deres Facebook-side, så det reklamerer for det kommende album, der altså bærer titlen 'Born In The Echoes':

Og som billedet lover, er det nye nummer 'Sometimes I Feel So Deserted' at finde på Spotify:

…og YouTube, hvor du får en semi-psykedelisk video med i købet:

Umiddelbart er der ikke tale om noget radio-hit (Som 'Galvanize' blev, da den varslede 'Push The Button'-albummet i slutningen af 2004/starten af 2005). Til gengæld får vi en ægte, syrebaseret Chemical-lyd. Det er repetitivt, eksplosivt (selvom jeg synes, de tager nummeret lidt hårdt ned nogle steder) og med en stortromme, der nok skal gå i mellemgulvet på dansegulvene rundt omkring.

Og det er skønt at være nærmere The Chemical Brothers-rødderne i lyden. Det havde jeg i hvert fald brug for efter den noget tamme 'This Is Not A Game', som de leverede til en 'The Hunger Games'-film i oktober 2014.

Electronic Battle Weapon 11?

Nu går vi fans bare og venter på at få 'Electronic Battle Weapon 11'-udgaven at høre, efter den blev sendt til masterering i tiden omkring februar måned :-)

(The Exchange har i øvrigt – mig bekendt – mastereret for The Chemical Brothers helt tilbage til debut-albummet 'Exit Planet Dust' fra 1995.)

Du kan læse mere om Electronic Battle Weapons på Wikipedia:

"Electronic Battle Weapon" is a series of singles by The Chemical Brothers made for DJs to play in clubs. The songs have been used as tracks in several albums as well as b-sides of other singles.

På Wikipedia-siden kan du også se, hvilke 'weapons', der siden er blevet til album-tracks.

Electronic Battle Weapon 11 kan selvfølgelig sagtens være et helt andet nummer end 'Sometimes I Feel So Deserted', men gode folk på det officielle The Chemical Brothers-forum (der i øvrigt snart bliver lukket) var hurtige og ShaZam'ede det korte klip, der genkendte det som våben nummer 11. Men lad os nu se.

Personligt kan jeg godt se en 6-7 minutter lang udgave af nummeret, hvor det får endnu mere tid til at bygge op og syrer endnu mere ud. Ja tak.

På forummet er der i øvrigt også en tråd om det kommende album. Angiveligt medvirker også Q-Tip (der også var med på 'Galvanize'), St. Vincent, Cate le Bon og Beck – selvom bøssefisken Kanye West jo nok vil mene, det burde have været Beyoncé…

Det kommende album kan forudbestilles i den officielle butik i flere udgaver – endnu er de ikke klar allesammen.

1 kommentar til “Nyt The Chemical Brothers-album 'Born In The Echoes' 17/7 – lyt til 'Sometimes I Feel So Deserted' nu”

  1. Pingback: Nyt The Chemical Brothers-nummer, 'Go' (feat. Q-Tip) – se videoen instrueret af Michel Gondry | larslars.dk

Der er lukket for kommentarer.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?