Track-tip: Noel Gallagher’s High Flying Birds – The Dying Of The Light

For snart mange år siden var jeg fan af Oasis [Wikipedia]. Meget. Men på et tidspunkt kom vi fra hinanden, og jeg fandt ud af, at det album ('Be Here Now' [Wikipedia]), jeg havde gået og glædet mig til og hørt rigtig meget, måske ikke var så godt alligevel og faktisk indvarslede gruppens nedtur.

Og så har jeg ikke fået hørt så meget fra dem i post-Oasis-årene. Men det seneste album fra Noel Gallagher’s High Flying Birds [Wikipedia] synes jeg dog, har nogle muligheder. Jeg tror egentlig, denne Gaffa-anmeldelse (4 ud af 6 stjerner) nailer det meget godt.

Albummet har den lidt flade og bagudskuende titel 'Chasing Yesterday', og her er cover'et, hvis du skal ud at lede efter det:

Cover'et til Noel Gallagher’s High Flying Birds – Chasing Yesterday (2015)

Bevares, det er ikke kæmpestor kunst, men et nummer som 'The Dying Of The Light' emmer bare rigtig meget af en Oasis b-side eller et overset, stille nummer på et af de senere albums:

Sangen (og hele albummet) er naturligvis også på Spotify:

Starten minder mig lidt om 'Angel Child', der var b-side til 'D'You Know What I Mean?' [Wikipedia], der var singleforløberen for 'Be Here Now':

…og 'Talk Tonight' [Wikipedia], som var b-side til 'Some Might Say' [Wikipedia] fra '(What's The Story) Morning Glory' [Wikipedia] tilbage i 1995 og bare generelt er en dejlig sang hele vejen rundt:

Det er ikke uden grund, at en Google-søgning på "best b-sides band" giver NME-artiklen 'Oasis: 20 Of The Band's Greatest B-sides' som resultat numero uno. Ingen skriver b-sider, som Noel Gallagher gjorde det.

Derudover er der dele af omkvædet (og broen til det) på 'The Dying Of The Light', der minder mig om en anden Oasis-sang, 'Little By Little' [Wikipedia] fra 'Heathen Chemistry'-albummet [Wikipedia] fra 2002:

Også en god sang – fra et Oasis-album, jeg aldrig rigtig har connected med…

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?