Nyt The Chemical Brothers-nummer, 'Go' (feat. Q-Tip) – se videoen instrueret af Michel Gondry

Få knapt to uger siden, slap The Chemical Brothers et nummer ('Sometimes I Feel So Deserted') fra deres kommende album fri, som du måske læste her på larslars.dk. Og nu er der nyt igen.

 

Coveret til det kommende The Chemical Brothers-album 'Born In The Echoes', der kommer i juli.

 

Og denne gang er Tom Rowlands og Ed Simons vendt tilbage til noget, der kunne være en 'winning formular'. De har nemlig allieret sig med Q-Tip [Wikipedia] fra legendariske A Tribe Called Quest [Wikipedia], som The Chemical Brothers aldrig har lagt skjul på, at de holder meget af. Q-Tip var også stemmen på The Chemical Brothers' monster-hit 'Galvanize', der varslede 'Push The Button'-albummet [Wikipedia] i 2005.

Det nye nummer kan høres på blandt andet Spotify:

Umiddelbart hører jeg clues i retning af to andre The Chemical Brothers-sange, hvor der har medvirket rappere. Dels bassen, som minder mig lidt om 'Get Yourself High' [Wikipedia] featuring k-os [Wikipedia]:

(Det er i øvrigt instruktøren selv, der har lagt videoen på Vimeo!)

…og 'Left Right' (fra 'Push The Button'), hvor Anwar Superstar [Wikipedia] medvirker:

(Det er især passagen ved 0:50, jeg blev mindet om, da jeg hørte riff'et i 'Go'.)

 

Og tilbage til 'Go'. Hvis du vil have lidt ekstra godt med, så se og lyt på YouTube, hvor du kan se musikvideoen der er instrueret af ingen ringere end Michel Gondry [Wikipedia], der er en af mine helte i det felt:

Gondry har tidligere arbejdet med The Chemical Brothers, hvor han har instrueret videoerne til 'Star Guitar' [Wikipedia]:

Og 'Let Forever Be' [Wikipedia]:

Hans mest kendte værk er dog nok hans video til Daft Punks 'Around The World' [Wikipedia]:

 

Fælles for videoerne til 'Star Guitar' og 'Around The World' er, at det, der sker i videoen svarer til lagene i musikken. I 'Star Guitar' matcher de forskellige ting, der passerer forbi togvinduet udvalgte elementer i nummeret, mens inddelingen i 'Around The World' er benhård; for eksempel er robotterne stemmesporet, de mærkelige fyre med små hoveder er bassen og så videre.

Om der gemmer sig noget lige så finurligt i videoen til 'Go', har jeg endnu ikke kunnet afkode – men jeg kan se, at der er klippet i dansetrinnene hist og her, måske for at understrege en pointe. Det er der helt sikkert nogen på nettet, der nok skal afkode for os.

Hvis du vil læse mere om Gondry og se flere videoer, har jeg tidligere skrevet om ham.

Inden det officielle The Chemical Brothers-forum lukker, kan du jo lige suse derind og læse tråden om 'Go', der plejer at være gode snacks at hente.

Hvis du (som jeg) er typen, der gerne vil eje musik (selvom adskillige advokater har sørget for, at vi selvfølgelig ikke ejer musikken men en ret til at afspille den hist og her), kan du få fingre i både 'Sometimes I Feel So Deserted' og 'Go' ved at forudbestille på Imperiets iTunes.

Og normalt ville det selvfølgelig være helligbrøde for en elektronisk gruppe/kunstner at navngive en sang 'Go', men The Chemical Brothers må godt.

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?