Anmeldelse: Ducktails – St. Catherine

Du skal ikke Google meget for at finde ud af, at manden bag Ducktails [Wikipedia], Matt Mondanile, er bedre kendt som guitarist i det amerikanske indie-band Real Estate [Wikipedia]. Hans sideprojekt er dog værd at holde øje med, og det seneste album er ingen undtagelse.

Coveret til 'St. Catherine'

Forud for albummet er der blevet sluppet et par sange løs (jeg skrev nogle ord, da albummet blev annonceret), der skulle varme os op.

Lad det være sagt med det samme, er du ikke til Real Estate-lyden, bliver dette næppe albummet, der overbeviser dig om det modsatte; netop den lyd flyder igennem hele albummet. Jeg er vild med den lyd, så dette album er ren forkælelse i mine ører – men jeg kan godt følge dem (for eksempel Pitchfork), der siger, at Mondanile på dette album vender tilbage til det sikre. 'The Flower Lane' fra 2013 var langt mere eksperimenterende, for eksempel er jeg stadig meget begejstret for den semi-syrede jazz-ting 'Under Cover'.

Bevares, der er stadig legesyge og små eventyr på 'St. Catherine', men det er i langt højere grad den sikre vare. Derudover bilder jeg mig ind, at jeg nogle steder kan høre George Harrison-inspirationer i guitar-spillet, hvilket måske skyldes, at jeg ved, Matt Mondanile er stor George Harrison-fan (som jeg nævnte i artiklen, jeg linkede til ovenfor).

Mine personlige favoritter på albummet er (i en slags prioriteret rækkefølge):

 

'Into The Sky'

Dette er et rigtig dejligt nummer. Jeg kan især godt lide guitar-lyden, der er på allerede fra starten og de skift, Mondanile laver i melodien igennem nummeret. Min favorit på albummet.

 

'St. Catherine'

Ikke langt efter følger titelnummeret. Jeg nyder især passagen fra 0:50 til 1:08, hvor lyse og mørkere strofer bliver sat i en nærmest drømmende forlængelse af hinanden. Jeg kan ikke helt sætte ord på hvordan og hvorfor, det fungerer bare for mig.

 

'Surreal Exposure'

Dette nummer er en af de sange, der blev sendt ud inden selve albummet. Den har også en del mere 'hit-potentiale' end andre af sangene. Jeg skifter lidt imellem, om det er denne eller 'Headbanging In The Mirror', jeg holder tredjemest af på 'St. Catherine' – det har jeg så lidt tid til at finde ud af :-)

 

Det, jeg især godt kan lide ved 'St. Catherine' er følelsen af, at der ikke er noget fyld. Bevares, albummet skubber ikke grænserne for, hvordan amerikansk indie kan lyde, men det er et virkelig højt bundniveau, og jeg tror, at albummet vil være akkurat lige så godt, selvom man så shuffler igennem det.

Det lyder som et album, der har været en fornøjelse at lave, og jeg synes, det er en fornøjelse at lytte til. Det er et af den slags album, man sætter på, når man går hjemmefra for at lægge sig ned i en park og bare stirre på den blå himmel og glemme whatever, det nu var, der lige irriterede en.

 

Koncert i København

Ducktails spiller live på Loppen torsdag den 10. september. Læs mere hos Loppen.

 

Andre anmeldelser af 'St. Catherine'

 

Lyt til hele albummet:

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?