Track-tip: Wild Nothing – Gruesome Castle

Captured Tracks-pladeselskabet har en vis forkærlighed for britiske The Wake [Wikipedia]. Blandt andet genudgav man gruppens 'Here Comes Everybody' [Discogs] fra 1985 plus singlerne fra årene 1983-1987 i 2015. Du kan læse mere om The Wake hos Captured Tracks.

I 2011 udsendte Captured Tracks (i anledning af Record Store Day [Pretty Much Amazing]) en 7" single [Discogs] med cover-versioner af to The Wake-sange, udført af to af pladeselskabets to flagskibe, Beach Fossils og Wild Nothing.

Hidtil har jeg mest lyttet til Beach Fossils' udgave af 'Plastic Flowers', da jeg har lyttet meget til dem. Men for nylig fik jeg givet mig tid til at lytte til sang to på singlen, Wild Nothings cover af 'Gruesome Castle' – der selvfølgelig også er på Spotify:

Originalen ligger på The Wake-EP'en 'Something That No One Else Could Bring' [Discogs]. Den blev udgivet i 1987 på det legendariske Manchester-pladeselskab Factory Records [Wikipedia] som Captured Tracks-bossen Mike Sniper er meget inspireret af. Factory var blandt andet hjemsted for navne som Joy Division, New Order, Happy Mondays og en del andre [Wikipedia].

Du skal naturligvis ikke snydes for originalen, der også er på Spotify:

Man kan godt høre, at cover-versionen af meget…troværdig overfor originalen :-) Jeg synes nu, hver sang har sine egne styrker, hvor du ikke er i tvivl om, at det er Wild Nothing, der fortolker den og tilføjer den det klassiske drømme-vibe, som kendertegner deres lyd.

Coveret til 7-tommer-singlen 'Gruesome Flowers', en sammentrækning af de to sangtitler

Se mine andre track-tips »

larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?