Track-tip: First Hate – Trojan Horse

Normalt er jeg ikke særlig god til at opdage ny dansk musik, men i øjeblikket dukker der er par stykker op på radaren.

Blandt andet Dinner (som bliver udgivet på mit favoritpladeselskab – ham vender jeg tilbage til på et senere tidspunkt) og duoen First Hate.

Jeg er faldt pladask for deres 'Trojan Horse', som angiveligt ikke findes på YouTube, men du kan høre den på Spotify:

…eller SoundCloud:

Trojan Horse by FIRST HATE

Allerede fra det første lyt er det meget tydeligt, at det lyder meget som Depeche Mode, skønt gruppen i et interview med Gaffa siger:

Vi bliver tit sammenlignet med Depeche Mode, men dem hører vi ikke rigtigt.

Yeah right ? – det kan selvfølgelig godt være, at det passer, men så er det et tilfælde af de større. Vokalen, brugen af instrumenter, sangens opbygning, produktion og 'sound' skriger midtfirser-Depeche på dansk. Alene det, at de har lavet et slow-nummer, der hedder 'Holy Contagion' [Vice]… Men det er jo fuldkommen ligegyldigt. Det er et fedt nummer, og selvom det ikke tilfører genren så meget nyt (det skal et nummer heller ikke gøre, hvis du spørger mig), så rykker det i tibialis anterior, der får din fod til at vippe.

Jeg kan især godt lide passagen, der begynder omkring 2:23, hvor nummeret bliver taget ned og efterfølgende bygget op igen, langsomt men sikkert. Knyt hånden og slå forsigt ud i luften i taktfaste slag, det nummer må fungere godt på et dansegulv.

Du finder også 'Trojan Horse' på EP'en 'The Mind of a Gemini':

Jeg har ikke fået lyttet til de andre skæringer endnu (kun lidt til 'White Heron', der også kan noget), så dem kan jeg ikke sige så meget om. Derudover findes der også en anden EP med duoen på Spotify, den selvbetitlede 'First Hate'.

Du kan blandt andet opleve First Hate på Distortion Ø den 3. juni og på Roskilde Festival Countdown den 27. juni.

Duoen in the flesh
larslars.dk bruger cookies. Til hvad dog?